/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Ce spune CEC despre inițiativa de a instala camerele de înregistrare video în secțiile de votare

missing
08 noiembrie 2018, ora 15:35

Guvernul Republicii Moldova și-a manifestat deschiderea de a susține financiar inițiativa lansată anterior și care urmează a fi reglementată de către CEC. Instalarea aparatelor de supraveghere va îmbunătăți securitatea și corectitudinea procesului de votare și va crește transparența operațiunilor electorale desfășurate în ziua alegerilor în cadrul secțiilor de votare, în acest fel va crește implicit și nivelul de încredere al întregii societăți în procesul electoral”, se spune în același comunicat.

În același timp, reprezentanții CEC afirmă că montarea camerelor video în secțiile de votare nu trebuie să compromită secretul votului. Astfel, instalarea acestora va fi reglementată în așa fel, încât să nu vizeze cabinele de vot, listele electorale ori să afecteze intimitatea alegătorilor și datele lor cu caracter personal. Imaginile nu vor fi transmise online, ci stocate pe un dispozitiv aparte, iar în cazul unor eventuale litigii electorale, acestea vor putea fi utilizate în calitate de dovezi pentru examinarea și soluționarea lor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram