Membrul PPDA, Gheorghe Petic, rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel din Bălți a respins recursul avocaților săi și a decis că Petic trebuie să stea după gratii și în continuare. Acesta a fost adus în sala de judecată fiind încătușat și înconjurat de mai mulți angajați ai escortei. La intrare și la ieșirea din sala de judecată Petic a transmis susținătorilor să-i mai un mesaj ca aceștia să nu lase mâinile în jos și să continue să lupte.

Am atras atenția colegilor la toate ilegalitățile admise de instanței de fond.Ilegalitățile că, la materialele anexate de procuror la demersul de prelungire nu a fost prezentată nicio proba, care ar justifica deținerea lui Gheorghe Petic în stare de arest”, Andrian Cojocaru, avocat.

În același timp, avocații au înaintat un recurs împotriva decizia judecătorie din Bălți prin care a fost autorizată prelevarea salivei lui Petic pentru a o compara cu celelalte probe. Recursul a fost admis.

S-a dispus rejudecarea cauzei de către instanței de fond deoarece la examinare instanța de fond a admis încălcărea dreptului la un proces echitabil. S-a examinat în lipsa apărării, în lipsa inculpatului”, Angela Istrati, avocat.

Gheorghe petic a fost reținut la jumătatea lunii octombrie. El a fost ridicat de polițiști din fața primăriei din Ungheni, fiind suspectat că ar fi violat o femeie. Acesta a respins acuzațiile. Acesta a ajuns în vizorul presei și al instituțiilor de drept după ce a declarat, inclusiv la TV8, că mai mulți polițiști de frontieră cu rang înalt și politicieni ar fi fost implicați într-o schemă de contrabandă cu țigări peste Prut.