Președintele Parlamentului a declarat că în cazul în care Maia Sandu va fi exclusă din cursa electorală, o va lua de mână și vor merge în Piața Marii Adunări Naționale să protesteze. Reacția democratului vine după ce lidera PAS a menționat că prin audierea ei în legătură cu Open Dialog, se urmărește excluderea politicienei din cursa electorală. În replică Sandu a spus că declarațiile lui Candu nu merită a fi comentate.

Dacă am comenta toate aberațiile lui Candu care, în loc să-și îndeplinească funcția de speaker, s-a transformat în troll, am face un mare deserviciu cetățenilor”, a spus Maia Sandu pentru TV8.

Zilele trecute, Maia Sandu a fost chemată la audieri în cadrul comisiei de anchetă privind implicarea fundației Open Dialog în politica internă a țării. Potrivit ei, membrii comisiei investighează presupusa finanțare ilegală a PAS de către organizația Ludmilei Kozlowska, iar singura probă adusă este participarea politicienei la un eveniment public în Parlamentul European. Lidera PAS a mai cerut ca audierile să se desfășoare într-o ședință publică, pentru a nu li se încălcă oamenilor dreptul la informare. Andrian Candu susține însă că aceasta nu poate avea loc cu ușile deschise întrucât colegii parlamentari, membri ai Comisiei de anchetă, ar încălca legea și ar urma să poarte răspundere pentru asta. Audierile vor continua lunea viitoare.