Președintele Senatului roman, Cătălin Popescu Tăriceanu, riscă să fie urmărit penal, din nou. DNA a cerut Senatului să permită cercetarea acestuia în legătură cu un dosar de corupție, în proporții deosebit de mari. Procurorii menționează că demnitarul ar fi primit, indirect, de la o firmă austriacă miță în valoare de 800 de mii de dolari.

Cazul ar fi avut loc acum 10 ani, pe când acesta deținea funcția de prim-ministru. Dosarul a fost pornit, în 2018, la solicitarea autorităților judiciare din Austria care au precizat că suma impresionantă de bani ar fi fost folosită în campania electorală. Banii ar fi fost solicitați pentru ca demnitarul român să încheie mai multe acte adiționale la un contract comercial al firmei austriece.

Presa de la București scrie că vorba despre contractul Microsoft, unul dintre cele mai mari semnate în ultimii 30 de ani, fiind și unul dintre cele mai păguboase. Cererea de ridicare a imunității pe numele lui Tăriceanu va fi discutată de către conducerea Senatului, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare. Fostul prim-ministru mai are dosare intentate pe numele său. El nu a comentat, deocamdată, informațiile prezentate astăzi de către DNA.