Un avion Flybe, la bordul căruia se aflau 48 de persoane, a fost la un pas de o tragedie de proporții, după ce o greșeală introdusă în sistemul de autopilot a făcut ca aeronava să cadă în gol, la scurt timp după ce decolase de pe Aeroportul din Belfast. Incidentul a avut loc pe 11 ianuarie, însă abia acum autoritățile au descoperit de ce zborul a fost la doar 13 secunde de o tragedie, scrie Digi24.

Avionul s-a înclinat atât de mult încât cei aflați la bord spun că puteau vedea pământul. Aeronava a intrat în picaj și a fost la un pas să se prăbușească și se afla la doar 280 de metri de pământ când pilotul a reușit să preia controlul.

Avionul Flybe abia decolase și urcase până la 450 de metri în aer când a apărut eroarea de autopilot. Aeronava a intrat în picaj cu o viteză de 21 de metri pe secundă.

Vinovat de ceea ce se putea întâmpla este o greșeală în setările autopilotului, care fusese setat pe altitudine 0.

Doar 13 secunde mai lipseau pentru ca avionul să se prăbușească, însă pilotul a reușit să dezactiveze autopilotul și să preia manual controlul.

Aeronava și-a continuat apoi zborul spre Aeroportul din Glasgow, unde a aterizat în siguranță.

Echipa de investigație a concluzionat că echipajul de zbor nu a efectuat corect setările sistemului de autopilot, folosit pentru controlarea automată a avioanelor.