/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Un avion Flybe a fost la un pas de a cădea în gol. De vină ar fi o greșeală în sistemul de autopilot

missing
08 noiembrie 2018, ora 16:30

Avionul s-a înclinat atât de mult încât cei aflați la bord spun că puteau vedea pământul. Aeronava a intrat în picaj și a fost la un pas să se prăbușească și se afla la doar 280 de metri de pământ când pilotul a reușit să preia controlul.

Avionul Flybe abia decolase și urcase până la 450 de metri în aer când a apărut eroarea de autopilot. Aeronava a intrat în picaj cu o viteză de 21 de metri pe secundă.

Vinovat de ceea ce se putea întâmpla este o greșeală în setările autopilotului, care fusese setat pe altitudine 0.

Doar 13 secunde mai lipseau pentru ca avionul să se prăbușească, însă pilotul a reușit să dezactiveze autopilotul și să preia manual controlul.

Aeronava și-a continuat apoi zborul spre Aeroportul din Glasgow, unde a aterizat în siguranță.

Echipa de investigație a concluzionat că echipajul de zbor nu a efectuat corect setările sistemului de autopilot, folosit pentru controlarea automată a avioanelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram