Interzicerea jurnaliștilor se întâmplă și la case mai mari. De fapt, chiar la Casa Albă, unde președintele Donald Trump a retras acreditarea unui reprezentant al CNN, în urma unei conferințe de presă, la care cei doi au discutat în contradictoriu. Jurnalistul l-a întrebat despre grupul de migranți mexicani care s-ar fi pornit spre Statele Unite, menționând că venirea lor nu este o invazie așa cum a fost calificată de Donald Trump.

– Nu este o invazie.
– Sincer să fiu, cred că trebuie să mă lăsați să conduc țara, iar tu să conduci la CNN.
-Destul!
-Vă rog, doamnă!
-Destul!
-Pot să întreb despre investigațiile rusești care ne preocupă…
-Nu îmi fac griji pentru investigațiile Rusiei pentru că este o capcană. Suficient! Pune microfonul jos!

Să-ţi spun ceva. Celor de la CNN ar trebui să le fie ruşine că lucrezi pentru ei. Eşti nepoliticos, un om groaznic și nu trebuie să lucrezi pentru CNN”, Donald Trump, președinte SUA.

După acest schimb de replici dur, Casa Albă a anunțat că jurnalistul de la CNN a rămas fără acreditare. De partea cealaltă, administrația CNN a menționat că atacurile președintelui Trump la adresa jurnaliștilor devin tot mai periculoase și a condamnat astfel de reacții, solidarizându-se cu Jim Acosta.

Eu cred că poporul american știe că noi le suntem prieteni. Noi vom apăra poporul american, vom apăra drepturile noastre de a căuta adevărul în această țară. Iar, presedintele poate să ne numească cu toate cuvintele din lume, noi vom continua să ne facem treaba”, Jim Acosta, jurnalist CNN.

Ulterior, purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei SUA, Sarah Sanders, a declarat că „Preşedintele Trump crede într-o presă liberă şi apreciază întrebările dificile despre el şi despre administraţia sa”. Sanders însă l-a acuzat pe Acosta că “a pus mâinile pe o tânără care încerca doar să-şi facă datoria ca intern la Casa Albă”. Aceasta s-a referit astfel la persoana care a încercat să-i ia microfonul din mâinile jurnalistului. Între timp, Asociaţia corespondenţilor de presă de la Casa Albă a declarat că suspendarea acreditării lui Jim Acosta este „inacceptabilă” şi solicit reviziuirea deciziei.