Un bărbat de 38 de ani, din comuna Bubuieci, satul Bâc, este suspectat că ar fi fabricat, comercializarea documentelor oficiale și punerea în circulație a banilor falși.

Potrivit polițiștilor, bănuitul era implicat într-un grup criminal ce punea în circulație bani falși și comercializa documente oficiale pe teritoriul municipiului Chișinău, cum ar fi: buletine de identitate, premise de conducere și pașapoarte a altor state, la preț începând de la 5 000 până la 7 000 lei.

La domiciliul unuia dintre membrii grupării, oamenii legii au depistat telefoane mobile cu cartele sim, folosite pentru punerea în circulație a banilor falși, da și sticuri de stocare a informaților despre proveniența și modalitatea utilizată la punerea în circulație a documentelor și banilor falși.

În urma percheziției, au fost depistat 8 pachete din hârtie cu masă vegetală fărâmițată cu miros specific și aparate confecționate artisanal destinate consumului de droguri. Pachetele au fost ridicate, sigilate și transportate de către polițiști.

Bănuitul a fost reținut de 72 de ore, pe acest caz fiind inițiate două cauze penale. Acesta riscă închisoare de la 5 până la 10 ani.