Un deputat din Rusia trăiește de două săptămâni doar cu 3 500 de ruble pe lună, echivalentul a circa o mie de lei moldovenești, iar de la începutul experimentului a slăbit deja cu ...șase kilograme. S-a întâmplat după ce politicianul a făcut un pariu cu fosta ministră a Muncii din regiunea Saratov, unde activează deputatul.

Intrigați de experimentul lansat de Nicolae Bondarenco, mai mulți internauți l-au asaltat pe deputat cu întrebări.

Astăzi, așa cum mi-a scris un internaut: delicatese pentru săraci. Eu mă voi face culinar, iar voi mă veți critica. Am să vă prezint cum asta arată. Aici am produsele pe care le-am procurat pentru această săptămână. Morcov, cartofi, ceapă și o găină. Toate astea acum le-am curățat, le-am tăiat și le-am pus în cratiță. Vreau să vă spun că nu am procurat niciun condiment pentru că nu mi-au ajuns bani, dar am să cumpăr săptămâna viitoare. Aici am niște oase de la găină din care voi face o supă”, Nicolae Bondarenco, deputat, regiunea Saratov, Rusia.

Experimentul a început pe 24 octombrie, după ce a făcut un pariu cu fosta ministra a Muncii din regiunea Saratov, care a menționat că 3 500 de ruble rusești sunt suficienți pentru minimul necesar de trai timp de o lună. Declarația demnitarei a stârnit un scandal de proporții, în urma căreia aceasta fiind demisă, iar Bondarenco a început dieta „ministerială”. Deputatul a mai precizat că își continuă experimentul și în deplasare, optând pentru un apartament unde să poată găti personal. În primele două săptămâni de la începutul dietei, acesta a ajuns să cântărească 88 de kilograme, de la 94 cât avea pe 24 octombrie.