O mămică a cărui copil frecventează grădinița nr. 185 din sectorul Buiucani grupa „Soarele” a publicat o înregistrare audio în care se aude cum lucrătorii grădiniței au un comportament inadecvat față de copii. La copii se strigă, unii sunt loviți și jigniți. Femeia povestește că după ce copilul ei a început să frecventeze grădinița în cauză a început să se teamă, deși anterior avea o atitudine bună față de grădiniță. Înregistrarea făcută publică de mămică o puteți audia mai jos.

„Sunt mămica și că oricare părinte îmi cunosc perfect copilul și îl simț mai bine ca oricine. Copilul meu a început să frecventeze Grădinița nr 185 din sectorul Buiucani grupa „Soarele” și cu asta se începe coșmarul nostru …. prima săptămână mai exact primele 3-4 zile copilul meu mergea cu cea mai mare dorință și plăcere la Grădiniță, pentru că am învățat-o că acolo e bine! Că la grădiniță sunt mulți copii și acolo vă Jucați și faceți multe activități interesante . Ei bine ..în ciuda așteptărilor mele și a fetiței mele m-am „TREZIT” că îmi duceam zilnic copilul într-un loc unde copii sunt numiți, jigniți, speriați și chiar loviți, și asta se petrece în zilele noastre … copilul meu a început să tremure să aibă frică când aude de grădiniță”, a scris Mihaela Maidan pe pagina sa de facebook.

Femeia se întreabă de ce astfel de lucruri se întâmplă și mai spune că lipsa de cadre didactice și personal auxiliar „nu permite nimănui să terorizeze în așa mod copii la o vârstă atât de fragedă, pentru că anume de aici începe o integrare în societate a fiecărei persoane”, a mai scris mămica.

1 înregistrare: – în primele 30 secunde unul din copii repetă de 5/6 că are necesitatea să meargă la WC, ca răspuns de la lucrătorul grădiniței primește „dute dacă vreai, ce vreai de la mine”( reamintesc vârsta copiilor este de 3 ani. Vârsta la care copii încă nu sunt de sine stătători).
-00:35- 02:00: voce 1 (lucrător de grădiniță): așa ne-am așezat pe scaunele toți, cască gura undei scaunul tău? stai că vin eu la tine, tu de dimineață o cauți… repede pe scăunel, undei locul tău? și dacă nu ești cuminte ( se aude o lovitură) așa o câștigi azi! Tu deam pe mine mai săturat, tu ești obraznic! Aicea stai! de te miști de aicea o primești! Uite la dânsul cât îi de obraznic?!
Voce 2 (copil): plânge – undei mama? Voce 1: Gura închisă, că am și eu familie! închide gura! A să vă dau eu vouă alintăturilor! În continuare auzim iarăși tonalități foarte ridicate adresate copiilor care plîng și suspină de frică.
03:09 Voce 1: și Artiom ( se aude lovitura) cuminte trebuie să șadă, și Artiom! 03:29 Voce 1: Iau la Dubină aista… ce s-o întâmplat?
03:50 Voce 1: și te neri dacă pulàul ista s-o suit călare peste dânsu, Bolnavu… 04:15 Voce 1: adă cana la bucătărie mai repede, mai repide debilo ada la mine, că dacă vin la tine te înnec! 05:40 Voce 1: șii cu încălțăminte asta a ta? o lăsat numa shnurocul, Capra! de la Ungheni, vină incoashi, viră piciorul! .