Ministerul Educației se arată îngrijorat de cazul de violență, care a avut loc în instituția de educație timpurie nr. 185 din mun. Chișinău și spune că s-a autosesizat fiind instituită o comisie Intersectorială, din care fac parte reprezentanții ministerului și ai Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copiilor, care s-a deplasat la fața locului și analizează minuțios toate detaliile cazului.

În același timp, ministerul accentuează că instituțiile educaționale trebuie să fie spații sigure și prietenoase copiilor, iar administrațiile acestora trebuie să prevină asemenea situații regretabile și reprobabile. Finalmente, ministerul anunță că va monitoriza cu atenție cazul de violență de la Grădinița nr. 185 din mun. Chișinău și va reveni cu detalii.

Precizăm că pe acest caz s-a autosesizat și Poliția Capitalei. Amintim că, mama unui copil care frecventează Grădinița nr. 185 din Chișinău a făcut publice niște înregistrări audio în care o ajutoare de educator a grădiniței se comportă neadecvat cu copiii și-i numește cu diverse cuvinte urâte. La rândul ei, angajata grădiniței spune că nu a făcut așa ceva și că posibil înregistrarea este trucată.

Direcția educație a pornit o investigație internă pe acest caz, iar directoare grădiniței spune că angajata în cauză va fi concediată.