Fostul președinte Traian Băsescu a pierdut definitiv cetățenia Republicii Moldova, ca urmare a unei decizii a Curții Supreme de Justiție. Băsescu susține că și-ar fi dorit cetățenia pentru a lupta mai puternic pentru unire, dar nu se lasă descurajat și anunță că își păstrează același obiectiv.

Aș fi vrut să lucrez în continuare pentru acest proiect pe care îl am și să pot lucra din calitate de cetățean al Republicii Moldova. Aș fi vrut să pot să-mi asum președinția acelui partid PUN. Sigur, decizia justiției din Republica Moldova mă împiedică să fac acest lucru, dar măcar românii trebuie să știe că trebuie să ne implicăm mult mai mult și mult mai mulți, pentru că în Republica Moldova sunt încă pături sociale largi nostalgice după Uniunea Sovietică”, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV, scrie știripesurse.ro.

Amintim că, Traian Băsescu a devenit cetățean al Republicii Moldova în 2016. În același an, după ce Igor Dodon a câștigat alegerile prezidențiale, i-a fost retrasă cetățenia moldovenească. Băsescu s-a adresat în instanță, invocând că la bază au stat motive politice. Primele două instanțe i-au dat dreptate lui Igor Dodon, dosarul ajungând astfel la Curtea Supremă. Reprezentantul președintelui țării a menționat că Traian Băsescu nu trebuia să primească cetățenia Republicii Moldova pentru că era urmărit penal în România.