/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Copii bătuți și înjurați la grădiniță. Ministerul Educației, Poliția și primarul general interimar s-au autosesizat în acest caz

missing
09 noiembrie 2018, ora 18:18

Unde-i locul tău? Și dacă nu ești cuminte (se aude o lovitură) așa o câștigi azi! Tu pe mine m-ai săturat, tu ești obraznic! Aici stai! Uite la dânsul cât îi de obraznic?! –Unde-i mama? -Gura închisă!”, – fragment din înregistrarea audio.

Această înregistrare a fost făcută publică pe rețelele de socializare de mama unui fetițe care, din septembrie, frecventează grădinița nr. 185, din sectorul Buiucani al capitalei. Femeia spune că a decis să agațe un microfon spion pe haina copilului după ce a văzut schimbări în comportamentului acestuia.

Eu știu chiar de la vecinii mei, care m-au preîntâmpinat în ziua în care le-am zis la care grădiniță îmi duc copilul ca să fim atenți cu doamna în cauză, pentru că au avut probleme. Am fost și eu prezentă la unele momente când îmi duceam copilul, observam că se vorbește neadecvat cu copiii”, Mihaela Maidan, mama copilului.

Bănuielile ei s-au confirmat după ce a ascultat înregistrările audio. În acestea, se aude cum micuții, de doar trei ani, sunt abuzați fizic și verbal.

Așa ne-am așezat pe scaunele toți, cască gura unde-i scaunul tău? Unde-i locul tău? Stai că vin eu la tine, tu de dimineață o cauți” – fragment din înregistrarea audio.

Îngrozită de cele auzite, femeia a decis să nu-și mai ducă fetița la grădiniță, iar pentru ca acest caz să ajungă la cât mai multă lume, a decis să publice fișierele audio. Angajata acuzată că ar fi agresat copiii deține funcția de ajutor de educatoare. Aceasta are 52 de ani, dintre care ultimii 10 ani i-a lucrat în această grădiniță.

Eu nu vă pot spune, în ziua de azi se face toate celea. – Nu dvs ați spus acele cuvinte? – Eu nu vă pot spune. „Treceți la scăunele” am zis, dar mai departe ce se aude eu nu vă pot spune”, Liubovi Meliciuc, ajutor de educator.

Femeia spune că nu înțelege de ce mama este nemulțumită, pentru că s-a comportat frumos cu fetița ei.

Nu are cum, pentru că copilul este foarte liniștit și nu aveam cum ca să vorbesc urât. E foarte liniștit, pur și simplu nu a vrut să mănânce și nu am putut să o las cu stomăcelul gol”, Liubovi Meliciuc, ajutor de educator.

Între timp, directoarea grădiniței spune că a aflat despre incident de pe internet. De vină de situația creată este vocea puternică a ajutorului educatoarei, susține directoarea.

Este o doamnă exemplară aș spune. Dar am rămas uimită și nici nu am cuvinte ce să spun. Toți copiii sunt îngrijiți. Dar vocea ei este puternică și iată asta a ieșit ceea ce a ieșit”, Valentina Cebotareova, directoarea interimară grădinița nr. 185.

Deși are doar cuvinte de laudă pentru angajata acuzată, directoare vrea să o concedieze.

„Am discutat, am invitat-o să scrie lămurire și o să fie eliberată din funcție”, Valentina Cebotareova, directoarea interimară grădinița nr. 185.

Nu am așteptarea ca doamna să fie data afară. Eu vreau ca acest lucru să se rezolve nu dor la noi în grădiniță, pentru că aceasta este o problemă la nivel național”, Mihaela Maidan, mama copilului.

În urma acestor dezvăluiri, la grădiniță au venit astăzi și câțiva reprezentanți de la direcția Educație a sectorului Buiucani, care au pornit o anchetă de serviciu.

Atât direcția de sector, cât și Direcția Generală, suntem în legătură cu Ministerul Educației cu referire la cazul dat. Va fi inițiată Comisia Disciplinară”, Veronica Solomițchi, șeful Direcției Educației și Tineret Buiucani.

Acest caz a fost comentat și de către primarul interimar general care, printre altele, și-a cerut scuze de la părinți. Între timp, Poliția Capitalei a anunțat că s-a autosesizat. Conflictul va fi investigat și de o comisie de la Ministerul Educației, din care vor face parte și membrii Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copiilor.

Reporter: Ana Sârbu
Imagine: Mark Diaconu, Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram