/VIDEO/ Locuiesc cu mucegaiul în casă. Locatarii unui bloc din Capitală spun că acoperișul lor nu a fost reparat de ani de zile

09 noiembrie 2018, ora 18:03

În apartamentul pensionarei Larisa Dugaeva, în vârstă de 81 de ani, mucegaiul nu doar se simte, ci chiar se vede cu ochiul liber. Nici nu poate scăpa de el, pentru că reapare după fiecare ploaie.

Noi nu dormim, dar pregătim diferite vase și strângem apa de pe jos. Punem câte șapte recipiente într-o singură cameră ca să strângem apa de pe acoperiș. Iată, mereu curge timp de aproape 10 ani”, Larisa Dugaeva, pensionară.

Iar într-o zi, de pe tavan a început să se desprindă tencuiala.

În timpul ploii mereu curgea, s-a risipit tencuiala și a apărut această fisură”, Larisa Dugaeva, pensionară.

Același bloc, altă scară și alt etaj. Locatarii de aici spun că administratoarea blocului ar fi dispus anul trecut ca acoperișul să fie reparat. Însă, de atunci nici urmă de lucrări.

Iată, ultima dată a fost o ploaie torențială, a explodat. Iată aici soțul meu a acoperit ca să nu se vadă. Aici, totul era plin cu apă. Acolo pe acoperiș a căzut podul”, Larisa Dugaeva, pensionară.

Pentru a nu trăi în mizerie, locatarii spun că au făcut reparații, din banii lor. Unii au cheltuit chiar și 20 de mii de lei. Asta deși achită pentru întreținerea blocului, iar recent taxa a fost dublată. Oamenii o acuză pe șefa cooperativei care administrează blocul că nu gestionează banii corect.

Iată noua factură care nu a fost coordonată cu locatarii. Cât aveți doar pentru reparație aici? Iată ea scrie aici: reparații – 89 de lei. Dar dvs. simțiți unde pleacă banii pentru reparație? Eu vă spun. La noi nu se face nimic. Doar judecăți”, Sergiu, pensionar.

Administratoarea a respins acuzațiile și spune că va face reparație când vor fi suficienți bani.

Eu am preluat conducerea în anul 2009 cu datorii de 219 mii de lei. Noi am achitat toți acești ani datoriile. Iar ce am putut am reparat. Când vor fi bani, atunci vom repara. – Niciodată. – De ce niciodată? Pentru că dvs. Îi duceți prin judecăți. Achitați avocații, iar toți banii noștri nu merg pentru reparația scărilor și a blocului, dar merg pentru judecăți”, Andriana Cerneavscaia, administratoare CCL-39.

Conflictul a ajuns și în vizorul procurorilor, după ce un grup de locatari au scris mai multe plângeri în acest sens. Recent, aceștia au primit un răspuns prin care au aflat că de acest caz se va ocupa procuratura municipală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram