Mai multe acțiuni de prevenire și combatere a consumului de droguri vor fi organizate timp de șase luni în cadrul Campaniei naționale de prevenire a consumului de droguri „Alege viața!”. Scopul campaniei este de a ridica gradul de conştientizare a societății, în special a grupurilor de  risc - tinerii cu  vârsta cuprinsă între 15-24 de ani, asupra efectelor drogurilor şi a substanţelor noi cu proprietăţi psiho-active.

Asfel, vor fi create grupuri mixte formate din polițiști, asistenți sociali, medici, profesori, reprezentanți ai autorităților publice locale care vor organiza întruniri cu elevi și părinți în școli. De asemenea, în fiecare raion din țară vor fi organizate dezbateri publice cu tematica antidrog. Vor fi implementate activități de tip SafeNights, care vor promova campania în locurile de agrement din toată țara în perioada vacanțelor școlare și în zilele de odihnă, va fi promovată linia fierbinte a Direcției antidrog.

Campania „Alege viața!” este organizată de Inspectoratul General al Poliției, în parteneriat cu Asociația „Inițiativa Pozitivă”,  INODC Moldova, sub egida Comisiei Naționale Antidrog, Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita”, cu suportul financiar al UNICEF Moldova din sursele Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.