/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Educatoarea și asistenta ei de la Grădinița nr. 185 au depus cereri de demisie

missing
10 noiembrie 2018, ora 12:37

Veronica Solomițchi susține că cele două persoane, educatoarea și ajutoare ei, vocile cărora se aud în înregistrarea audio, au depus cereri de demisie din proprie inițiativă. Potrivit ei, acest lucru, însă, nu înseamnă că nu vor răspunde în fața legii. „După acest caz, părinții au început să vină să spună, dacă au avut asemenea situație de agresiune față de copilul lor”, a adăugat funcționara, citată de IPN.

Psihologul Angela Nicolau susține că dacă un copil plânge că nu vrea să meargă la grădiniță, se teme de ceva sau folosește cuvine urâte pe care nu le utiliza până atunci, acestea trebuie să fie un semnal de alarmă pentru părinți. Potrivit ei, consecințele care pot apărea după ce un copil este agresat psihologic la grădiniță pot fi foarte serioase. „La acest copil se pot dezvolta fobii și frici. Impactul acestora poate să dea de știre peste ani.

Totodată, psihologul spune că având în vedere numărul mare de copii de care are grijă un educator, nivelul de stres în această meserie este unul foarte mare. Potrivit ei, persoanele care lucrează cu copiii trebuie să treacă un test special înainte de a fi angajate pentru că acestea trebuie să aibă o pregătire specială și trebuie să cunoască specificul vârstei.

O mamă a cărui copil frecventează grădinița nr. 185 din sectorul Buiucani a publicat o înregistrare audio în care se aude cum lucrătorii grădiniței au un comportament inadecvat față de copii. Înregistrarea sugerează că angajații grădiniței ar striga la copii, pe unii i-ar lovi și i-ar jigni. Femeia povestește că după ce copilul ei a început să frecventeze grădinița în cauză a început să se teamă, deși anterior avea o atitudine bună față de grădiniță. Înregistrarea făcută publică de mămică o puteți audia mai jos.

Precizăm că pe marginea acestui caz a fost pornită o anchetă de către Ministerul Educației, iar Poliția Capitalei a anunțat că s-a autosesizat. În același timp, ajutorul de educator nu confirmă că ea este imprimată și nu exclude că înregistrarea ar putea fi trucată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram