Cu ocazia Zilei Științei, Academia de Științe a Moldovei a înmânat mai multe premii pentru oamenii de știință și cultură din diferite nominalizări. Premii sunt susținute și finanțate de Parlament, Guvern și oameni de afaceri.

Premiul AŞM în domeniul istorie și filosofie „Alexandru Boldur” le-a fost acordat Valentinei și lui Andrei Eșanu, academician și cercetător științific superior de la Institutul de Istorie al MECC. În domeniul chimiei a fost premiat doctorul habilitat Rodica Sturza, de premiul în domeniul agriculturii s-a bucurat directorul Institutului de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor al MECC, Vasile Botnari.

De asemenea, cu premiile AȘM în domeniile biologie, inginerie, matematică au fost distinși Gheorghe Postolache, Valeriu Dulgheru și, respectiv, Victor Șcerbacov. Premii au fost acordate și în domeniile matematică, sociale, drept, limba română, literatură. Premiul AŞM pentru tineri cercetători i-a fost decernat cercetătoarei Elena Gherasim, iar premiul pentru promovarea cunoaşterii şi impactului ştiinţei în societate – publicistului Aurelian Silvestru Aurelian.