De câteva luni, locuitorii satului Cinișeuți din raionul Rezina suportă un miros îngrozitor. În localitate sunt aruncate cadavre de porci, care apoi sunt sfâșiate de câini sau putrezesc pur și simplu sunt lăsați să putrezească. Pe rețelele de socializare au apărut imagini îngrozitoare cu animalele pierite.

Internauții spun că în localitate activează două ferme de porci și că animalele pierite ar fi aruncate anume de aici. Potrivit lor, există un mare pericol de îmbolnăvire cu maladii infecțioase.

Este un pericol foarte mare. Noi respirăm acest aer, aceasta este sub nasul nostru și noi avem copii. Organele competente nu reacționează. Întreaga primăvară și vară am fost nevoiți să stăm cu ferestrele și ușile închise. Nu avem cu ce respira”, scrie o femeie pe Facebook.

E dureros de recunoscut că cetățenii din sat sunt expuși pericolului mare de a se îmbolnăvi de maladii severe infecțioase. În sat sunt amplasate două ferme de porcine. Locuitorii, timp de doi ani, luptă cu situația creată, însă fără succes”, a scris o internaută.

Oamenii spun că această problemă ar exista de mai multe luni.

Contactată de TV8, primărița satului Cinișeuți, Mariana Corcevoi, nu a răspuns la telefon pentru a comenta situația.

Foto: Facebook/Alla Soitu

Foto: Facebook/Alla Soitu

Foto: Facebook/Alla Soitu

Foto: Facebook/Alla Soitu