/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Maestrul Nicolae Botgros a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Științe a Moldovei. Discursul emoționant al artistului

11 noiembrie 2018, ora 17:51
Dragi prieteni, eu sunt obișnuit să vorbesc din scenă și să zic „Dragi spectatori”. Astăzi am onoarea să vă spun dragi prieteni și sunt onorat. Cred că dacă trăiau tatăl meu, mama mea, și m-ar fi văzut în acest moment, mare bucurie era pentru ei. Ei s-au bucurat de mine, de Orchestra Lăutarii, de neamul nostru, am ieșit în lume și am dus acest mare nume Botgros, pe care nu-l cunoșteau toți. Dumnezeu mi-a dat un har pe care-l port și îl duc în lume, acest har pe care-l port zi de zi cu mine, împreună cu această minunată Orchestră care a fost alături de mine. Acești oameni lucrează 24 de ore. Sacrificiul îl face pe om, ca în țara noastră să fie frumos. Cred că este unica țară în lume, unde se cântă cel mai frumos. Nu cunosc o altă muzică mai frumoasă, un popor mai talentat, unde se începe pe o notă clasică și se termină cu sârba și hora noastră”, a spus la rândul său proaspătul Doctor Honoris Causa al AȘM, Nicolae Botgros.
În semn de recunoștință pentru conferirea prestigiosului titlu, maestrul Botgros, împreună cu „Lăutarii”, a susținut un concert.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram