/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Raport: Din numărul total de salariați, doar 0,9% sunt persoane cu dizabilități. În ce domenii lucrează acestea

missing
11 noiembrie 2018, ora 16:42

Datele sunt prezentate în ultimul Raport social anual pentru anul 2017, pulicat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Conform raportului, nivelul de ocupare al acestor persoanel este determinat de gradul de dizabilitate.

Cea mai mare pondere a persoanelor cu dizabilităţi în numărul total de salariaţi se înregistrează în domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale – 1,8%, industriei – 1,2%, agricultură, silvicultură și pescuit – 1,0%.

Cei mai mulți salariați cu dizabilitate, 28,7 la sută, activează în administrație, învățământ, artă și activități de recreere. 23,6% sunt angajați în sănătate şi asistenţă socială, 19,3% în agricultură, silvicultură şi pescuit, 7,7% în domeniul transport și depozitare și 5% în comerț cu ridicata și cu amănuntul. De asemenea, persoane cu dizabilități lucrează în domeniile legate de informații și comunicații, construcții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram