Un tânăr de 20 de ani din Brăila a fost reţinut duminică, el fiind acuzat că a înjunghiat un bărbat în urma unui conflict legat de o maşină, după care a intrat cu maşina în două persoane aflate pe centura oraşului şi în mai multe persoane care erau în parcarea unui centru comercial.

Potrivit Mediafax, zece persoane au ajuns la spital în urma atacului la mall. În urma analizelor s-a stabilit că atacatorul era beat. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,37 mg/l.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila, la mall au fost rănite şapte persoane, între care şi doi copii, în vârstă de 11 şi 13 ani. Acestora li se adaugă cele două persoane rănite pe centura de ocolire, precum şi bărbatul înjunghiat.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Brăila, Alina Neacşu, a declarat pentru Mediafax că victimele sunt în stare stabilă, dar au multiple traumatisme.

Tânărul a fost reţinut. Potrivit unor martori, în momentul în care a fost imobilizat, tânărul striga „trebuie să curgă sânge în ţara asta”.

Potrivit unor surse judiciare, tânărul are permis de conducere din februarie 2018.