Alte două clădiri istorice din Chișinău ar putea fi renovate cu sprijinul financiar al României

12 noiembrie 2018, ora 16:15

Alte două clădiri istorice din Chișinău ar putea fi renovate cu sprijinul financiar al României. Este vorba despre blocul principal al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, de pe strada Alexei Mateevici și clădirea Teatrului Național „Mihai Eminescu” de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

„Am discutat la București despre continuarea proiectelor începute anterior și am insistat pe un nou proiect. Este vorba despre sala unde a fost votată Unirea, sper să obținem sprijinul României pentru a face o reparație pe potrivă acestui local”, a spus Iurie Leancă, în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, Lencă a spus că în privința reparației clădirii Teatrului Național „Mihai Eminescu” a discutat cu autoritățile municipale din București.

„Sperăm la renovarea temeinică a Teatrului „Mihai Eminescu”, mai ales că în trei ani va sărbători 100 de ani când a fost lansat”, a precizta vicepremierul.

În același timp, Iurie Leancă a menționat că până la finele lunii noiembrie va fi anunțată ziua când va avea loc ședința comună dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram