Îți dorești să înveți o limbă străină, însă programul încărcat pe care îl ai nu îți permite să găsești timp pentru a merge la cursuri? Tehnologiile informaționale, care avansează de la o zi la alta, îți oferă soluția pe tavă și te ajută să studiezi orice limbă îți dorești. Peste 60 de milioane de oameni de pe glob au luat deja această decizie și și-au instalat cea mai populară platformă de studiere a limbilor străine. Proiectată într-o manieră simplă, intuitivă şi elegantă, aplicaţia FunEasyLearn redefineşte modalitatea în care poți studia o limbă străină din cele 59 pe care le propune.

Co-autoare a platformei este Diana Andronic din Chișinău, care alături de fratele ei și cumnata sa au utilizat o metodă unică ce se potrivește perfect atât persoanelor care învață mai bine vizual, cât și celor care preferă metodele auditive. Cert este că, aplicația online care oferă cursuri gratuite de învățare a limbilor străine este altceva decât ceea ce studiezi la cursuri sau la orele predate în liceu și facultate.

Diana Andronic, co-fondatoare FunEasyLearn: „Ideea a apărut în 2013, atunci când eram în căutarea unei aplicații de învățare a limbii engleze pentru cumnata mea. Atunci, mie și fratelui meu ne-a venit ideea să creăm chiar noi o astfel de aplicație. Din start ne-am propus să fie interactivă și interesantă. Nici nu ne-am așteptat ca după lansarea platformei, care suporta în acel moment doar 5 limbi, vom primi atât de multe feedback-uri pozitive din partea utilizatorilor. Aplicația noastră era descărcată zilnic într-un număr foarte mare. Acum am ajuns să avem 3 milioane de useri activi lunar. Cel mai mare trafic a fost și este înregistrat în Turcia, Vietnam, Ucraina, Germania – țări unde sunt foarte mulți utilizatori și dorința de a învăța limba engleză este mare”.

Astfel, în doar câțiva ani, FunEasyLearn a ajuns aplicația numărul unu în ceea ce privește căutările după cuvinte-cheie și concurează cu cele mai cunoscute platforme de învățare a limbilor străine. Succesul softului se datorează inclusiv opțiunii unice oferite de creatori de a căuta aplicația în diverse limbi.

Diana Andronic, co-fondatoare FunEasyLearn: „Cu ajutorul aplicației poți să înveți regulile de citire, nu există o altă platformă care ar face acest lucru. Noi venim cu ceva inovativ și distractiv ca să poți să înveți regulile de citire și să poți citi orice cuvânt în orice limbă. În următorii cinci ani vrem să găsim o soluție integrală, care ar conține alfabetul, cuvinte noi, fraze și gramatică pentru învățarea a cel puțin 50 de limbi. Toate ar trebui să fie integrate în aceeași aplicație. Aproape toți urăsc să învețe gramatica, iar noi vrem să transformăm acest proces într-un joc”.

În prezent, softul suportă 95% dintre limbile vorbite pe globul pământesc, iar autorii își propun să-l extindă, în următoarea perioadă, până la 99,7 la sută. Acest suport pentru milioane de utilizatori care au învățat de la zero o limbă străină sau au reușit să-și îmbunătățească nivelul de cunoaștere reprezintă, în același timp, reușita celor doi tineri care au pus pe roate un start-up îndrăzneț. Chiar dacă în era tehnologiilor infomaționale zeci de aplicații sunt create în fiecare minut, cei trei tineri a reușit, totuși, să se evidențieze și să scoată pe piață un produs unic.