În Capitală vor fi instalați doi palmieri solari care vor genera energie electrică verde. La tulpina acestui copac vă puteți recrea, încărca telefoanele, utiliza wi-fi. Anunțul a fost făcut de primarul-interimar al Capitalei la ședința primăriei. În context, Codreanu a îndemnat chișinăuienii să identifice un loc unde acestea să fie instalate.

Criteriile pentru selectarea locului sunt următoarele:
– Spațiul propus trebuie să fie un loc deschis cu o suprafață de cel puțin 200 metri pătrați. Instalația solară trebuie să fie amplasată pe o suprafață solidă și necesită un perimetru de instalare de cel puțin 4 metri pătrați.
– Locul propus trebuie să fie public accesibil și să fie în apropierea unui flux de oameni care să beneficieze de oportunitățile oferite de instalația solară.
– Spațiul propus trebuie să fie amplasat într-o zonă însorită cu acces la lumina soarelui pe parcursul întregii zile. Se recomandă ca locul propus să fie îndepărtat de clădiri înalte care pot restricționa accesul la lumină.

După ce va fi selectat locul, arborii vor fi instalați în decurs de două luni.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!