Și educatoarea, și dădaca grupei din Grădinița nr. 185, unde copii au fost bruscați și insultați, au demisionat, potrivit șefei Direcției Generale Educație, Tineret și Sport Chișinău, Rodica Guțu. 

„Nu este doar o problemă a unei instituții, dar a societății. Dădaca nu este cadru didactic, nu e angajată prin concurs și nu are pregătire. Nu pot să-mi explic de ce nu s-au luat până acum măsuri. Ambele angajate au scris cerere de demisie. Părinții insistă ca educatoarea să-și retragă această cerere”, a spus Rodica Guțu.

„A fost foarte dureros pentru doamna educatoare și a hotărât să depună cerere de demisie. Dădaca trebuia să fie pedepsită, dar ea a depus cerere de demisie. Este deja ordinul de eliberare și ele de azi nu mai lucrează”, spune Valentina Cebotareova, directoarea grădiniței.

Din prima zi de când sunt în această funcție, noi cu Direcția Educație discutăm despre musculițe în hrișcă și în ce se păstrează murăturile și mai puțin despre calitatea educației (…). Urmează să am o discuție amicală și cu directoarea instituției”, a declarat primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu.

Amintim că, mama unui copil care frecventează această grădiniță a publicat o înregistrare audio în care se aude cum lucrătorii grădiniței insultă copiii.

Ministerul Educației a inișiat o anchetă internă pe marginea acestui caz. De asemenea, Direcția de poliție din Chișinău s-a sesizat și cercetează cazul.