Trenul suburban de pasageri nr. 6826, Ungheni-Chișinău, va circula permanent cu un număr de 6 vagoane, care pot acomoda 568 de persoane pe scaune și încă 300 de persoane în picioare. Cele 2 garnituri a câte 3 vagoane, urmează să fie încălzite pe perioada rece a anului.

Potrivit unui comunicat al ministerului Economiei, aceste modificări vin după vizita Ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în localitatea Sipoteni, la 22 octombrie, atunci, circulația trenului a fost blocată de un grup de călători, datorită numărului mic de vagoane puse în funcțiune.

Administrația Î.S. “Calea Ferată din Moldova” informează că cu trenul nr. 6826 Ungheni-Chișinău, în zile de vineri seară și luni dimineața circulă aproximativ 500-550 persoane, iar în perioada luni seara – vineri dimineața, trenul respectiv transportă aproximativ 400-450 de pasageri.

În același timp, administrația Î.S. “Calea Ferată din Moldova” a efectuat și o analiză în privința fluxului de călători în trenul suburban de pasageri nr. 804/803 Chișinău-Bender-Chișinău. În acest sens, se va pune în circulație un tren de călători cu 3 vagoane, cu capacitatea de 215 locuri, în loc de 2 vagoane puse în circulație, cu capacitatea de 132 de locuri.