Avocații lui Veaceslav Platon au cerut audierea lui Vlad Plahotniuc, Andrian Candu și Ilan Sor, în procesul inițiat împotriva Comisiei Electorale Centrale. Apărarea crede că așa ar putea să demonstreze că în anul 2014 democrații și-au finanțat campania electorală din banii din cele trei bănci devalizate. Cererea a fost respinsă ca nefondată, iar avocații au cerut recuzarea judecătoarei. Ședința a fost amânată pentru o altă zi.

Concertul care a fost organizat despre care se menționează în contestația depusă a fost organizat de către Partidul Democrat. Astfel, conducătorul partidului cred că cunoaște sursa banilor din care se achită aceiași cântăreți, care vin din Federația Rusă și din alte state. Dacă instanța nu dorește ca să fie solicitat raportul Kroll 2 să vedem această legătură între firme și persoane atunci noi putem solicita informația dată însăși de la persoanele care s-au ocupat de organizarea acestor evenimente”, Alexandru Bodnariuc, avocat

Fără a se retrage în deliberări, printr-o simplă încheiere protocolară, judecătoarea a respins cererea. Imediat după aceasta, avocatul lui Veaceslav Platon a înaintat cerere de recuzare. Am încercat să obținem să aflăm care este poziția CEC-ului însă, reprezentanta Comisiei Electorale Centrale a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

Care este poziția apărării față de solicitările avocaților lui Veceslav Platon”, Iulia Pădurean, reprezentant CEC

Nici purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, nu a comentat solicitările avocaților, acesta având telefonul deconectat. Și reprezentantul primarului de Orhei nu a venit cu vreo reacție.

Veaceslav Platon a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală la începutul lunii iunie. În cererea sa, el a acuzat PDM că și-a finanțat campania electorală din 2014 din banii furați din cele trei bănci fraudate, menționând că democrații se află ilegal în Parlament. Dosarul a ajuns la judecătoria Chișinău, după ce Comisia Electorală nu a dat curs solicitării lui Platon și a oferit un răspuns care nu a fost pe placul avocaților.

Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 în legătură cu frauda bancară de către Curtea de Apel. El s-a ales și cu 12 ani de închisoare în dosarul companiilor de asigurări.