/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Avocații lui Veaceslav Platon, cer instanței citarea pentru audieri a lui Andrian Candu, Ilan Șor și Vlad Plahontiuc

missing
12 noiembrie 2018, ora 19:39

Concertul care a fost organizat despre care se menționează în contestația depusă a fost organizat de către Partidul Democrat. Astfel, conducătorul partidului cred că cunoaște sursa banilor din care se achită aceiași cântăreți, care vin din Federația Rusă și din alte state. Dacă instanța nu dorește ca să fie solicitat raportul Kroll 2 să vedem această legătură între firme și persoane atunci noi putem solicita informația dată însăși de la persoanele care s-au ocupat de organizarea acestor evenimente”, Alexandru Bodnariuc, avocat

Fără a se retrage în deliberări, printr-o simplă încheiere protocolară, judecătoarea a respins cererea. Imediat după aceasta, avocatul lui Veaceslav Platon a înaintat cerere de recuzare. Am încercat să obținem să aflăm care este poziția CEC-ului însă, reprezentanta Comisiei Electorale Centrale a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

Care este poziția apărării față de solicitările avocaților lui Veceslav Platon”, Iulia Pădurean, reprezentant CEC

Nici purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, nu a comentat solicitările avocaților, acesta având telefonul deconectat. Și reprezentantul primarului de Orhei nu a venit cu vreo reacție.

Veaceslav Platon a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală la începutul lunii iunie. În cererea sa, el a acuzat PDM că și-a finanțat campania electorală din 2014 din banii furați din cele trei bănci fraudate, menționând că democrații se află ilegal în Parlament. Dosarul a ajuns la judecătoria Chișinău, după ce Comisia Electorală nu a dat curs solicitării lui Platon și a oferit un răspuns care nu a fost pe placul avocaților.

Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 în legătură cu frauda bancară de către Curtea de Apel. El s-a ales și cu 12 ani de închisoare în dosarul companiilor de asigurări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram