Igor Dodon sărbătorește doi ani de când a fost ales în funcția de președinte al Republicii Moldova. Acesta a postat pe pagina sa de facebook un filmuleț în care trece în revistă realizările de până acum, dar și impedimentele, în viziunea lui, pe care i le-a pus guvernarea. În timp ce unii oameni de rând îl lăudă, alții spun însă că au așteptări mai mari de la el.

Pentru Dodon Igor au votat 835 mii alegători.

La doi ani de când stă în fotoliul de președinte, Igor Dodon se laudă cu întâlnirile cu cetățenii, cu evenimentele la care a luat parte, dar și cu vizitele întreprinse peste hotare.

Eu nu voi uita ce am promis cetățenilor Republicii Moldova”, Igor Dodon.

În filmuleț apar și imagini de la recenta întâlnire a șefului statului cu mai multi președinți de țară sau cu oficiali europeni, ce a avut loc la Paris. În mesajul postat pe facebook, Dodon scrie că, în tot acest timp, s-a gândit numai la bunăstarea locuitorilor țării.

În fiecare zi din acești doi ani am gândit și am acționat astfel, încât să fac viața oamenilor mai decentă, să-i fac să privească mai cu încredere la viitorul țării noastre”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de pe o rețea de

Deși Dodon spune că a fost cu gândul doar la cetățeni, cei din urmă au păreri împărțite privind realizările președintelui.

Cu carisma și cu autoritatea lui și cum prezintă el țara noastră, foarte multe Moldova a dobândit”.

Se vede că este președinte. Nu îmi este rușine când răspunde la întrebări”.

Este un afacerist. Ce a promis nu a făcut, s-a plimbat, a avut chestiile lui. Bine noi nu așteptăm de la dânsul”.

Eu nu văd nimic bine. Ceea ce a promis nimic nu a făcut”.

Mie mi se pare că el ca bărbat, ca președinte nu este suficient de bărbătos, el trebuie să fie într-atât de convingător încât poporul să-l urmeze”.

Igor Dodon a câștigat alegerile prezidențiale din anul 2016, concurând în turul doi cu Maia Sandu. Acesta a obținut un rezultat de circa 52% din voturile alegătorilor. În această perioadă el a fost suspendat din funcție, temporar, de patru ori.

Reporter: Daniela Cuțu
Imagine: Mark Diaconu