Partidul Democrat a organizat tradiționalul briefing de presă, iar cel care a făcut anunțurile a fost Vlad Plahotniuc, care este cunoscut pentru faptul că nu răspunde la întrebările jurnaliștilor. Astăzi, 13 noiembrie, când o jurnalistă a încercat să-i ofere o întrebare Plahotniuc a spus că nu răspunde la întrebări pentru a nu da posibilitatea presei să compromită anunțurile pe care le face.

Modalitatea de comunicare a Partidului Democrat după ședințele săptămânale este briefing care presupune doar comunicarea și anunțurile la ce s-a decis fără să vă dea posibilitate să compromite-ți acele anunțuri”, a declarat Plahotniuc.

Ulterior acesta a adăugat că el speră foarte mult că instituția pe care o reprezintă jurnalista „va avea decența să dea anunțurile cetățenilor, cele care le facem noi, fără a le compromite”.

Amintim că, Partidul Democrat a interzis accesul reporterilor TV8 și Jurnal TV la ședința PDM, motivul fiind politica editorială a posturilor. Experții spun că, astfel, formațiunea încalcă legislația din domeniul mass-media.