Europarlamentarul Petras Austrevicius, cel care a prezentat un raport în plenul Parlamentului European, cu privire la implementarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, spune că este convins de faptul că viitorul Moldovei este în Uniunea Europeană. Parlamentarul a declarat la emisiunea „Politica Nataliei Morari” că chiar și după Rezoluția adoptată azi de Parlamentul European, scontează pe un dialog deschis cu autoritățile de la Chișinău.

„Scontez pe dialog deschis și adoptarea acestui raport nu înseamnă că nu dorim dialog”, a spus Petras Austrevicius. Potrivit lui, săptămâna viitoare va veni la Chișinău un oficial european pentru a vedea pe ce reforme se poate sconta în continuare în Republica Moldova.

Parlamentarii europeni au votat rezoluția privind implementarea Acordul de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, dezbătută ieri în plenul Legislativului European, cu 396 de voturi. Autorii raportului sesează mai multe probleme din Republica Moldova, care au dus la sistarea acordării asistenței macrofinanciare din partea Uniunea Europeană, precum modificările făcute la Legislația electorală, invalidarea alegerilor locale generale din Chișinău, lipsa transparenței în dosarul fraudei bancare, reforma fiscală ș.a.