/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, despre Rezoluția votată astăzi în Parlamentul European

14 noiembrie 2018, ora 17:18

Poziția Partidului Democrat din Moldova (PDM) cu privire la Rezoluția adoptată astăzi de Parlamentul European, cu referire la implementarea Acordului de Asociere Republica Molodva – Uniunea Europeană, este că aceasta este influențată, în mare parte, de partidele politice din Legislativul European, care susțin anumite formațiuni politice din Republica Moldova. 

Democrații spun că restanțele guvernării la capitolul implementării Acordului de Asociere nu țin de nedorința actualei guvernări, ci de anumite neajunsuri.

„Ne așteptam la această decizie. Este o rezoluție care fixează calea pe care merge Republica Moldova. Sunt anumite momente care arată neajunsurile care sunt. Rezoluția adoptată de Parlamentul European este, în mare parte, influențată de partidele politice
care susțin partidele altor state și în cazul dat este vorba despre Republica Moldova. Am văzut foarte clar care este poziția referitor la acele doleanțe care sunt pentru Republica Moldova. Dacă ne referim pe segmentul Acordului de Asociere, atunci trebuie să spunem că sunt niște obligații juridice și la unele dintre ele, care nu sunt îndeplinite, nu este voba despre nedorință, dar despre unele neajunsuri și autoritățile de la Chșinău trebuie să demonstreze că sunt deschise că colaboreze și să meargă mai departe pe acele segmente care sunt fixate: asigurarea alegerilor corecte și transparente și a dialogului care să fie în beneficiu pentru amble părți”, a declarat Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al PDM.

Amintim că, astăzi, parlamentarii europeni au votat Rezoluția privind implementarea Acordul de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, dezbătută ieri în plenul Legislativului European, cu 396 de voturi.

Autorii raportului sesează mai multe probleme din Republica Moldova, care au dus la sistarea acordării asistenței macrofinanciare din partea Uniunea Europeană, precum modificările făcute la Legislația electorală, invalidarea alegerilor locale generale din Chișinău, lipsa transparenței în dosarul fraudei bancare, reforma fiscală ș.a.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram