Un câine de rasă Rottweiler a atacat cinci persoane, printre care patru minori, în plină stradă. Victimele au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar câinele a fost împușcat de un polițist, care a intervenit la fața locului.

Cazul a avut loc ieri-dimineața. Potrivit ofițerei de presă a Inspectoratului General de Poliție (IGP), Mariana Bețivu, Poliția a fost sesizată către ora 8:00, precum că pe strada Mihai Eminescu din Strășeni un câine atacă trecătorii.

„La fața locului s-a deplasat grupa operativă. Câinele era fără supraveghere și fără botniță. A fost solicitată ambulanța și ANSA. Polițistul a folosit arma din dotare și a împușcat animalul”, informează Mariana Bețivu.

Cele cinci victime au fost transportate la spital pentru a li se acorda îngrijiri medicale. Ulterior, persoanele rănite au fost externate, însă, cadavrul patrupedului a fost trimis pentru a fi preluate probe de laborator și, în funcție de rezultate, medicii vor decide ce tratatment să le prescrie pacienților răniți.

Pe acest caz a fost pornit un proces penal și oamenii legii vor stabili toate circumstanțele producerii incodentului.

Amintim că, un caz similar a avut loc recent în Drochia, când un copil în vârstă de șapte ani, a fost atacat de o haită de maidanezi.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!