/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Deputat PL: „Adevărul spus pe jumătate nu e adevăr. Dacă spunem că au fost finanțate anumite partide, trebuie să spunem și de finanțarea altor partide”

missing
16 noiembrie 2018, ora 13:22

„Adevărul spus pe jumătate, tot nu e adevăr. Dacă spunem că au fost finanțate anumite partide, atunci trebuie să spunem și de finațarea altor pardite. Din ce surse a fost finanțată campania lui Igor Dodon și finanțarea altui partid, care acum se află în ascensiune, potrivit unor sondaje, al lui Ilan Șor, nemaivorbind de acțiunile de mobilizare a marii adunări naționale de Partidul Democrat cu aducerea la Chișinău a mii de oameni, de unde ei au bani pu așa ceva?!..”, a declarat deputatul Partidului Liberal Ion Apostol, de la tribuna Parlamentului, în urma dezbaterilor asupra raportului privind ancheta „Open Dialog”.

Apostol spune că e uimit de graba cu care s-a prezentat acest raport și susține că aceasta este o tactică a guvernării, pentru a sustrage atenția opiniei publice de la rezoluția critică la adresa Moldovei, adoptată de Parlamentul European.

„M-a mirat graba cu care noi încercăm sa discutăm un subiect foarte important. Eu cred că motivul este rezoluția Parlamentului European de ieri. Acest raport e o luare de poziție față de criticile Parlamentului European, rezoluție care vorbește de foarte mari derapaje de la democrație în Republica Moldova. Faptul că voi spuneți că o doamnă a încercat să lobeze suspendarea macrofinanțării din partea UE… asta e rezultatul guvernării vosatre”, a mai spus liberalul.

Ion Apostol a spus că fracțiunea PL nu va susține acest proiect: „Noi am atenționat că în Republica Moldova s-a instaurat dictatura, noi nu participăm la această clounadă”, a spus deputatul.

Amintim că, astăzi, comisia parlamentară care s-a ocupat de ancheta privind Fundația „Open Dialog” (FOD) a prezentat raportul în plenul Parlamentului. În urma examinării raportului, președintele comisiei, deputatul Igor Vremea, a spus că Procuratura va fi sesizată de Parlament în vederea analizării acțiunilor liderilor politici Maia Sandu și Andrei Năstase prin prisma trădării de patrie.

Vezi și: /DOC/ Concluziile raportului comisiei de anchetă a Fundației Open Dialog și recomandările în adresa Procuraturii Generale

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram