Raportul privind ancheta parlamentară privind fundația „Open Dialog” este audiat în aceste clipe, în plenul Parlamentului. Raportul a fost împărțit parlamentarilor, însă, acesta conține câteva pagini secrete, pe care deputații nu au dreptul să le filmeze sau să le fotografieze și, la finalul dezbaterilor, aceste pagini trebuie să fie returnate.

Prezentarea raportului a început cu ușile deschise, însă, ulterior, dezbaterile nu vor fi publice. Motivul invocat de președintele Parlamentului, Andrian Candu, este că raportul conține informații secrete.

Amintim că, în luna octombrie, Parlamentul a creat o comisie pentru „elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept ale acuzațiilor de imixtiune din partea Fundaţiei „Otwarty Dialog” (Dialog Deschis) şi fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice”.

Audierile efectute de membrii comisiei au fost făcute cu ușile închise. La primele audieri au fost interogați reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Serviciului de Informații și Securitate și Comisiei Electorale Centrale. Totodată, Procuratura Generală a oferit informații în scris.

La a doua rundă de audieri au fost invitați și liderii partidelor PPDA și PAS, Andrei Năstase și Maia Sandu, aceștia însă au refuzat să participe la o ședință cu ușile închise.