Cinci adolescenți de 15 și 17 ani, originari din capitală, a fost reținuți de către poliţiştii sectorului Centru. Aceștia sunt suspectați de mai multe furturi. Minorii au furat un automobil de model „Mazda” în valoare de 16 000 lei, parcat în curtea unei case, pe str. Malina Mică.

Oamenii legii au fost alertați de proprietarul automobilului. Mașina fiind depistată în or. Ialoveni, ulterior au fost reţinuți şi făptaşii.

În alte doua cazuri polițiștii au fost alertați de către proprietarul unei stații de dezasamblare auto amplasată pe str. Sprâncenoaia, și proprietarul unui depozit de pe str. Miorița, precum că persoane necunoscute au sustras mai multe piese auto, și alte bunuri, cauzând o pagubă estimată de 19 000 lei.

Ulterior, indivizii și-au recunoscut vinovăţia. Aceștia sunt cercetați penal în stare de libertate pentru răpirea unităţii de transport, și furturi. Minorii riscă amendă de la 29 000 până la 67 500 lei sau închisoare de la 1 până la 3 ani.

Poliţia Capitalei recomandă următoarele:

  • Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.
  • Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.
  • Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact.
  • Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.
  • Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare.