Interpretul Pasha Parfeni s-a adresat într-o scrisoare deschisă ministrei educației, culturii și cercetării, Monica Babuc, prin care îi cere să nu- împiedice să se exprime liber. În scrisoarea sa, artistul spune că vrea să aducă în atenția publicului faptul că „ministrul culturii a devenit o unealtă pentru persecutări în mâinile regimului”.

Artistul spune că în această iarnă intenționa să organizeze mai multe concerte și în acest scop a rezervat o sală de concerte încă în luna mai. Însă zilele trecute a fost anunțat nu mai poate desfășura concertele în acea sală. „Explicații: Nu putem. Nu ni se permite. Având în vedere intimidările celor care nu sunt “cuminți” îmi permit să nu divulg numele și alte detalii, ca să nu creez probleme persoanelor, care au ajuns ostatici ai acestei situații”, scrie Pasha Parfeni.

Artistul spune că și acum doi ani a fost exclus din concertul „Potcoava de Aur” la indicația Monicăi Babuc și echipei acesteia. „Eu am devenit o lecție pentru toți colegii mei, un exemplu de cum vor fi tratați și alții care se vor opune.
Din păcate ați reușit. Ați băgat frica în colegii mei de breaslă. Majoritatea nu vă iubesc, dar în schimb se tem. Oamenii urăsc acest regim, și ca să controlați societatea aveți doar o singură opțiune: frică, teroare și persecuții”, scrie în scrisoare.

Pasha Parfeni spune că în pofida tuturor interdicțiilor, sunt preconizate mai multe concerte și în Diasporă, și în Moldova, „pentru că oamenii întotdeauna îi susțin pe cei care sunt curajoși și liberi”.