Republica Moldova găzduiește al doilea an consecutiv cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo. În perioada 22 noiembrie - 12 decembrie, la Muzeul Național de Istorie din Chișinău, vor fi expuse 137 de fotografii, care ascund în spatele lor povești de viață.

Potrivit organizatorilor, fotografii au surprins realități din diferite colțuri ale lumii.

Lansarea expoziției va avea loc pe 21 noiembrie, ora 15:00 și expoziția va putea fi în fiecare zi de la 10.00 la 17.00 cu excepția zilei de vineri. Costul unui bilet este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru studenți. Biletele pot fi cumpărate în incinta muzeului.

Expoziția World Press Photo călătorește în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediție. Competiția, aflată la cea de-a 61-a ediție, a reunit în jur de 5 mii de fotografi din 125 de țări care au expediat peste 73 de mii de imagini. Juriul a premiat 45 de fotografi din 25 de țări.

Evenimentul este organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent și Oficiul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova.