/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

Igor Dodon la mitingul PSRM: Anul 2019 este anul nostru, al socialiștilor, și noi suntem obligați să câștigăm alegerile

18 noiembrie 2018, ora 13:30

Șeful statului a menționat că unii dintre oponenții politici au încercat să-i sugereze că nu trebuie să participe la evenimentul socialiștilor, însă el a venit „alături de cei care m-au susținut acum doi ani”.

„În 2019 se împlinesc 10 ani de când partidele poro-europene sunt la putere. Fiecare ați simțit pe propria piele ce a  făcut această guvernare. Și-au bătut joc de pensionari, le-au majorat pensiile cu 4%. Profesorilor le-au închis școlile, spitalele și grădinițele au fost lichidate. Tineretul, 10 ani în urmă erau peste 100 de mii de studenți, acum sunt peste 65. Mai răbdăm? sau ajunge?”, a spus Igor Dodon.

Președintele spune că nu este exclus faptul că în luna noiembrie ar putea să mai adune o dată membrii și susținătorii PSRM în Piața Marii Adunări Naționale. „Să fiți gata, atunci când vă voi spune, să ieșiți în Pață, alătiuri de președinte, de popor”, spune șeful statului.

Potrivit lui, victoria la următoarele alegeri nu doar trebuie obținută, dar și apărată.

Amintim că în hotărârea nr. 2 din 24.01.2017, Curtea Constituțională a reținut că președintele Republicii Moldova este obligat să acţioneze în interesele întregii societăți, şi nu ale unei părţi a acesteia, ale unui grup sau partid politic. Din aceste considerente, președintele Republicii Moldova nu poate fi membru al unui partid politic şi nu poate promova sub nici o forma interesele unui partid politic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram