Partidul Șor reacționează la protestele organizate de Diaspora din Italia. Într-o declarație publicată pe rețelele de socializare, formațiunea spune că partidele de dreapta divizează diaspora moldovenească de dragul intereselor lor politice.

Potrivit declarației, „liderii și patronii partidelor pro-europene de dreapta își trimit emisarii în Italia pentru a diviza diaspora moldovenească și a utiliza concetățenii în interese eminamente politice” și o dovadă în acest sens ar fi protestul care s-a desfășurat în orașul italian Torino.

De asemenea, formațiunea anunță că va continua să organizeze evenimente. „Și în continuare evenimentele pe care le vom organiza îi vor bucura pe concetățenii noștri, și în continuare îi vom ajuta, îi vom susține și vom avea grijă de ei”, se spune în declarație.
Mai mulți cetățeni moldoveni, care lucrează și trăiesc în Italia, au participat astăzi la trei proteste organizate concomitent în orașele Torino, Padova și Mestre-Veneția. Oamenii au manifestat „împotriva instaurării regimului de tiranie și teroare în Republica Moldova și a campaniei grupării financiar-politice (partidul) „Șor” de a corupe alegătorii de peste hotare în preajma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019”. Protestatarii au adoptat și o declarație „cu privire la chestiunea electorală în Republica Moldova”.
Protestatarii au avut pancarte scrise în două limbi, română și italiană, prin care și-au exprimat dezacordul cu acțiunile actualei guvernări și concertelor Partidului Șor organizate pentru diaspora.