Statele Unite îi vor trage la răspundere pe cei responsabili de asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi. Afirmaţiile au fost făcute după ce presa americană a relatat că CIA a concluzionat că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea lui Khashoggi la Istanbul.

„Statele Unite sunt determinate să îi pedepsească pe cei responsabil de această crimă”, a declarat vicepreşedintele american Mike Pence.

Tot sâmbărăt, preşedintele american, Donald Trump, a declarat că Statele Unite vor stabili în următoarele zile cine l-a ucis pe jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, asasinat pe 2 octombrie în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul. Donald Trump a anunţat că un „raport complet” despre „cine a făcut asta” va fi definitivat „în următoarele două zile”.

Cu câteva ore mai devreme, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei de la Washington, Heather Nauert, declarase că, până în acel moment, Statele Unite nu au ajuns la nicio „concluzie definitivă” cu privire la responsabilităţile în asasinarea lui Jamal Khashoggi. Ea a reacţionat la informaţii prezentate de Washington Post şi New York Times, care au citat surse anonime potrivit cărora prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, a ordonat asasinarea jurnalistului.