Mement emoționant astăzi la protestul Diasporei moldovenești din orașul italian Torino. După ce s-au apropiat de protestatari și au văzut că aceștia manifestă pașnic, polițiștii și-au scos căștile cu care erau echipați și și-au pus beretele. Moldovenii i-au aplaudat și au scandat „Bravi! Poliția e cu noi”. 

Unul dintre protestatari s-a adresat polițiștilor moldoveni cu mesajul să ia exemplu de la polițiștii italieni, „care apără oamenii, dar nu hoții”. „Treziți-vă, dragi polițiști, aveți mame, copii care îndură foame din cauza hoților de la guvernare și voi îi apărați pe dânșii”, spune protestatarul.

Mai mulți cetățeni moldoveni, care lucrează și trăiesc în Italia, au participat astăzi la trei proteste organizate concomitent în orașele Torino, Padova și Mestre-Veneția. Oamenii au manifestat „împotriva instaurării regimului de tiranie și teroare în Republica Moldova și a campaniei grupării financiar-politice (partidul) „Șor” de a corupe alegătorii de peste hotare în preajma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019”.