/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/UPDATE/ Dosarul mitei pentru judecători: Trei magistrate și asistentul judiciar rămân în arest preventiv pentru încă 30 de zile

missing
19 noiembrie 2018, ora 16:44

La trei dintre cele cinci judecătoare, care au fost reținute acum o lună într-un dosar de corupție, le-au fost prelungite mandatele de arestare preventivă. Ședințele de judecată au avut loc astăzi, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. 

16:44 Judecătoarele Ludmila Ouș și Galina Moscalciuc rămân în arest preventiv la domiciliu pentru încă 30 de zile.

12:59 Vitalii Furtună, asistentul judiciar din dosar, va mai sta în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 încă 30 de zile.

12:09 A început examinarea demersului procurorilor privind prelungirea mandatului de arestare preventivă pe numele asistentul judiciar Vitalii Furtună.

12:00 Acum câteva minute, judecătorul Vitalie Budeci a decis în pprivința prelungirii mandatului de arestare preventivă pe numele judecătoarei Liubovi Brînză. Ședința a avut loc fără participarea acuzatei.

Acum circa o săptămână, instanța a decis în privința prelungirii cu 20 de zile a mandatelor de arestare preventivă în privința altor două judecătoare din acest dosar: Svetlana Tizu și Victoria Hadârcă.

În privința celorlalți învinuiți, magistrații de la judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, se vor expune, în zilele următoare.

Amintim că, în total, în dosarul mitei pentru judecători au fost reținute zece persoane, printre care, cinci judecătoare, o procuroră, o avocată, un medic, un asistent judiciar și un alt inculpat (o persoană fizică).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram