Decizia Curții Supreme de Justiție este una politică susține Domnica Manole după ce a aflat decizia instanței. Potrivit ei, dreptate se va face doar la curtea europeană.

„Nu pot da un comentariu desfășurat cu privire la calitatea deciziei, pentru că nu am văzut-o încă, dar dispozițivul pronunțat, m-a convins definitiv, atât pe mine cât și oficialii europeni, care poate încă au așteptat contrariul, că soluția primită azi, este o decizie politică, de pedepsire a unui judecător care a îndrăznit nu doar să emită o hotărâre incovenientă guvernării, dar și să-l supere pe Andrian Candu printr-o altă hotărâre primită în aceeași perioadă. Asta au înțeles și europenii și cetățenii RM. Sunt sigură că lumina se va face doar la curtea europeană, însă până atunci, trebuie să ne învățăm să ripostăm semnalelor trimise de această guvernare, prin intermediul SIS, PG, a Justiției Captive, tuturor celor care mai au puteri să reziste”, a declarat Domnica Manole pentru TV8.

Magistrata spune că nu a reușit să fie prezentă la ședința de astăzi, pentru că se află la Bruxelles, acolo unde, începând cu ziua de mâine, la Parlamentul European, va avea loc un eveniment important, consacrat drepturilor omului. „În calitatea mea de participant la evenimentul de mâine, voi informa oficialii europeni despre atacul continuu asupra independenței justiției, un exemplu elocvent, fiind, din păcate, propriul meu caz”, a mai spus Manole precizând că împreună cu ea, pronunțarea soluției pe dosarul meu au așteptat-o mai mulți oficiali europeni.

Amintim că magistrații Curții Supreme de Justiție au respins cererea de chemare în judecată a magistratei împotriva Consiliului Suprem al Magistraturii și Serviciul Informații și Securitate cu privire la anularea a două decizii în urma căreia Manole a fost demisă din funcție. De asemenea, a fost respins și solicitarea magistratei de a fi restabilită în funcție, repararea prejudiciului moral și material precum și achitarea cheltuielilor de judecată. Hotărârea este irevocabilă.