După aproape un an și jumătate, dosarul fostei judecătoare, Domnica Manole, a ajuns la final. Magistrații Curții Supreme de Justiție au respins cererea de chemare în judecată a magistratei împotriva Consiliului Suprem al Magistraturii și Serviciul Informații și Securitate cu privire la anularea a două decizii în urma căreia Manole a fost demisă din funcție.

De asemenea, a fost respins și solicitarea magistratei de a fi restabilită în funcție, repararea prejudiciului moral și material precum și achitarea cheltuielilor de judecată. Hotărârea este irevocabilă.

Precizăm că decizia a fost luată în lipsa fostei judecătoare care a lipsit de la ședință.

Amintim că, Domnica Manole a fost demisă anul trecut, din funcția de judecătoare la Curtea de Apel, în baza unui aviz eliberat de SIS. Mai apoi, peste câteva luni, Curtea Constituțională a stabilit că verificarea judecătorilor de către SIS contravine Legii supreme.

Cu toate acestea, magistrata nu a mai fost restabilită în funcție, fapt ce a determinat-o să atace în judecată CSM-ul. Domnica Manole s-a pomenit și cu un dosar penal în vara anului 2016, după ce a obligat Comisia Electorala Centrală să inițieze un referendum republican. În prezent, cauza respectivăse află pe rol la judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.