/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Locuitorii din Trușeni vor putea ajunge în Capitală cu …troleibuzele

missing
19 noiembrie 2018, ora 18:52

La noi e greu cu transportul, trebuie transport mult și să încapă toți.

„Trușeni avea nevoie de așa transport, fiindcă era imposibil. Mai ales dimineața și seara. Era foarte greu, lumea așteapta foarte mult.”

Noua rută de troleibuz 34, lansată astăzi de Primăria Chișinău, va circula pe traseul Trușeni- strada Ciuflea din capitală. Cele cinci troleibuze au costat un milion 200 mii de euro.

Cinci unități de transport cu mers autonom, cu autonomie de 20 km. Rampă, acces pentru persoane cu dizabilități, lumini LED, atât interior, cât și exterior”, Dorin Ciornîi, director Interimar Regia Transport Electric Chișinău

Troleibuzele au fost binecuvântate de preotul din localitate care le-a stropit cu agheasmă și a susținut o liturghie.

Fie împărăția ta, facăse voia ta. Precum în ceri, așa și pe pământ.

La eveniment a fost prezent și deputatul democrat, Constantin Țuțu, care spune că s-ar fi implicat personal în aducerea troleibuzelor în Trușeni.

– Dvs veți candida la parlamentare, în circumscripție?
– Nu vă pot spune. Cum o să decidă colegii mei.
– Dvs ați fost invitat la eveniment?
– Am fost invitat de primar, de oameni
”, Constantin Țuțu, deputat PD

Cele cinci troleibuze au fost asamblate în Chișinău. Acestea sunt dotate cu aer condiționat, atât în cabina șoferului, cât și în interiorul vehiculului.

Condițiile sunt minunate. Acum au sobe, sisteme de încălzire.

Troleibuzele își vor începe activitatea la 5:35 și o vor încheia la 22:10. Capacitatea unui troleibuz este de până la 90 de persoane”, Ana Sârbu, reporter TV8

Zilnic, troleibuzele vor efectua 34 de curse. Aceasta este a treia rută care circulă din Chișinău în suburbii. De la începutul anului a fost lansată o rută de troleibuze spre Sângera și alta spre Stăuceni, iar în 2017 – cea care circulă spre Aeroport.

Reporter: Ana Sârbu
Imagine: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram