Oamenii legii au reținut un grup format din trei bărbați care era specializat în organizarea migraţiei ilegale a cetăţenilor Republicii Moldova în Israel. Poliția, pe parcursul a nouă luni, a documentat activitatea grupului, membrii căruia fiind persoane anterior judecate printre care și un fost angajat al MAI.

Suspecții, activând sub paravanul unui agent economic din mun. Chișinău, autorizat în vederea prestării serviciilor de mediere și plasare în câmpul muncii a moldovenilor, au racolat sute de persoane social vulnerabile și le-au transportat la muncă în Israel.

Polițiștii au stabilit că, pe parcursul ultimilor ani, au fost transportate peste 600 de persoane, încasând contrar legislației și licenței deținute sume în proporții deosebit de mari, care variau de la 7000 la 13000 dolari. Pentru serviciile prestate, suspecții camuflulându-și acțiunile ilegale, au impus victimele să semneze contracte fictive de împrumut.

Oamenii legii au fost efectuate mai multe percheziții la domiciliile figuranților și la oficiile întreprinderilor administrate de către aceștia, unde au fost depistate și ridicate acte și documente contabile, înscrisuri de ciornă, acte de stare civilă, pașapoarte, cărți de muncă, contracte de muncă a persoanelor fizice, copii de acte, contracte de împrumut și fidejusiune fictive, recipise care demonstrează schemele infracționale realizate de ultimii.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă închisoare de până la 3 ani. Probele ridicate și acumulate în cadrul urmăririi penale demonstrează în totalitate activitatea infracțională a grupului deconspirat și persoanele care au avut de suferit.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!