Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a comentat anunțul făcut de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, despre plecarea sa din funcție. Andrian Candu spune că va insista ca „următorul guvernator să fie pe măsura standardelor înalte impuse de Sergiu Cioclea și echipa sa”.

„Mulțumesc Guvernatorului Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, pentru că din prima zi și până acum a demonstrat că am făcut cea mai bună alegere în 2016. Mi-aș dori să fie cât mai mulți moldoveni instruiți care s-au afirmat în străinătate și vin să-și ajute țara în acest fel.

Ratele dobânzilor au scăzut la un minim istoric, valuta națională este stabilă, au venit investiții străine importante în sectorul bancar. Creștere, stabilitate și o legislație modernă care asigură fortificarea în continuare a rezultatelor obținute – acestea sunt rezultatele activității Băncii Naționale din 2016”, a scris Candu pe rețelele de socializare.

Amintim că, Sergiu Cioclea și-a anunțat astăzi demisia din funcția de guvernator al BNM, la trei ani de când a fost numit la conducerea BNM.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!