/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Cum a reacționat Andrian Candu la anunțul lui Sergiu Cioclea despre demisia din funcția de guvernator al BNM

missing
20 noiembrie 2018, ora 13:19

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a comentat anunțul făcut de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, despre plecarea sa din funcție. Andrian Candu spune că va insista ca „următorul guvernator să fie pe măsura standardelor înalte impuse de Sergiu Cioclea și echipa sa”.

„Mulțumesc Guvernatorului Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, pentru că din prima zi și până acum a demonstrat că am făcut cea mai bună alegere în 2016. Mi-aș dori să fie cât mai mulți moldoveni instruiți care s-au afirmat în străinătate și vin să-și ajute țara în acest fel.

Ratele dobânzilor au scăzut la un minim istoric, valuta națională este stabilă, au venit investiții străine importante în sectorul bancar. Creștere, stabilitate și o legislație modernă care asigură fortificarea în continuare a rezultatelor obținute – acestea sunt rezultatele activității Băncii Naționale din 2016”, a scris Candu pe rețelele de socializare.

Amintim că, Sergiu Cioclea și-a anunțat astăzi demisia din funcția de guvernator al BNM, la trei ani de când a fost numit la conducerea BNM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram