Ministerul Sănătății anunță că circa 600 de medici au depus dosarul la minister pentru obținerea practicii libere a medicului de familie. Ministerul a făcut anunțul în contextul prelungirii termenului de depunere a cererilor privind atribuirea practicii libere a medicului de familie, până la acoperirea tuturor pozițiilor libere a medicilor titulari.

Potrivit unui comunicat al ministerului, prelungirea termenului se datorează solicitărilor din partea medicilor de familie, care sunt în proces de pregătire a dosarelor și nu au reușit în termen depunerea acestora la minister.

Amintim că, medicii de familie vor putea avea libera practică în una din formele prevăzute de lege sau ca angajat la un prestator de servicii medicale sau farmaceutice. Finanțările vor fi oferite în funcție de numărul de pacienți, dar și de serviciile prestate suplimentar. Astfel, autoritățile presupun că din partea medicilor va exista mai multă responsabilitate, iar medicii vor fi interesați să acorde servicii de calitate, ca să aibă mai mulți pacienți care li se vor adresa, dat fiind faptul că pacienții au dreptul să își aleagă singuri medicul de familie.