/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Comentariul Fondului Monetar Internațional privind demisia lui Cioclea

missing
20 noiembrie 2018, ora 19:01

„Apreciem înalt aportul domnului Cioclea în calitate de conducător al Băncii Naționale a Moldovei la progresele atinse și îi mulțumim pentru colaborarea excelentă pe parcursul ultimilor trei ani. Vom continua relația strânsă și constructivă cu Banca Națională a Moldovei și vom colabora cu noul guvernator al BNM în cadrul dialogului cu autoritățile moldovenești pe marginea programului economic și interacțiunii Fondului Monetar Internațional cu autoritățile din țările-membre”, se spune în mesajul FMI.

Precizăm că guvernatorul Băncii Naționale și-a anunțat demisia în decursul zilei de marți. Demnitarul pleacă după doi ani și jumătate de la alegerea sa în funcție. În timp ce Sergiu Cioclea a invocat motive personale, unii experți economici și reprezentanți ai societății civile presupun că guvernatorul ar fi fost nevoit să plece. Președintele Parlamentului i-a mulțumit pentru efortul depus în stabilizarea situației din sistemul financiar-bancar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram