După ce guvernatorul BNM și-a dat demisia, Fondul Monetar Internațional a venit cu un mesaj în care afirmă că apreciază activitatea lui Cioclea în fruntea BNM și spun că vor continua colaborarea cu viitorul guvernator.

„Apreciem înalt aportul domnului Cioclea în calitate de conducător al Băncii Naționale a Moldovei la progresele atinse și îi mulțumim pentru colaborarea excelentă pe parcursul ultimilor trei ani. Vom continua relația strânsă și constructivă cu Banca Națională a Moldovei și vom colabora cu noul guvernator al BNM în cadrul dialogului cu autoritățile moldovenești pe marginea programului economic și interacțiunii Fondului Monetar Internațional cu autoritățile din țările-membre”, se spune în mesajul FMI.

Precizăm că guvernatorul Băncii Naționale și-a anunțat demisia în decursul zilei de marți. Demnitarul pleacă după doi ani și jumătate de la alegerea sa în funcție. În timp ce Sergiu Cioclea a invocat motive personale, unii experți economici și reprezentanți ai societății civile presupun că guvernatorul ar fi fost nevoit să plece. Președintele Parlamentului i-a mulțumit pentru efortul depus în stabilizarea situației din sistemul financiar-bancar.