Ministerul Afacerilor Interne a semnat cu Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove un Acord de colaborare. Documentul a fost semnat de către ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova și Dl Alexandru Jizdan, Ministru al Afacerilor Interne.

„Acordul de colaborare a fost încheiat în temeiul art. 31 din Constituția Republicii Moldova și are drept scop promovarea educației spirituale și asistenței religioase a angajaților instituțiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne. Desfășurarea activităților de asistență religioasă menită să satisfacă cerințele religioase ale instituțiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne și să contribuie la educația moral-spirituală a acestora”, se spune într-un comunicat al Mitropoliei.

Tot acolo se menționează că semnarea acestui acord, vine să încununeze o colaborare îndelungată și o continuitate logică a unui șir de proiecte desfășurate în comun de cele două instituții, fiind totodată și un garant al colaborării prodigioase ulterioare.

În același timp, „Ministrul Afacerilor Interne a mulțumit Mitropolitului și clericilor pentru disponibilitatea, entuziasmul și dăruirea lor, arătându-se optimist în ceea ce privește rezultatele colaborării stabilite”, se spune într-un comunicat de presă al MAI.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!