Doi bărbați din satul Bulboaca sunt bănuiți de braconaj în zona de frontieră și deținere ilegală de muniții. Verificările s-au început în baza unei informații venite la sectorul Poliției de Frontieră Briceni.

De asemenea, o patrulă a Poliției de Frontieră, aflată în misiuni de serviciu, a depistat o capcană care din cercetările preliminare s-a stabilit că aparține unuia din suspecți. În plus, casele bărbaților au fost percheziționați.

La sfârșitul săptămânii trecute, din gospodăria unuia din bănuiți, cetățean de 32 de ani, au fost ridicate 122 de cartuşe cu inscripția TAXO și Patriot, cartuşe artizanale, 11 tuburi de cartuşe utilizate şi mai multe accesorii pentru curăţarea armei. Pentru lotul de muniție nu s-a putut prezenta documente de proveniență sau deținere. Obiectele ridicate au fost sigilate şi transportate la sediul SPF Briceni.

Poliția de frontieră declară că bănuiții sunt cercetați în stare de libertate. Aceștia riscă dosar penal şi sancţiune prevăzută de art. 290 al codului penal. Potrivit codului, purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea armelor de foc, precum şi sustragerea lor, cu excepţia armei de vânătoare cu ţeavă lisă, sau a muniţiilor fără autorizaţia corespunzătoare se pedepseşte cu amendă în mărime de la 32 500 de lei la 47 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.

Foto: border.gov.md

Foto: border.gov.md

Foto: border.gov.md

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!